Etkinlik Süresi : 3.5 Saat

Etrafımızın yenilebilir bitkiler ve otlarla çevrili olduğunu; bu otları kullanarak yaptığınız yemeklerin eşsiz tatlar ve lezzetler sunacağını biliyor musunuz? Eski günlerde pek çoğu mutfaklarda kullanılmış olmasına rağmen, bugün artık normal marketlerde bulunamıyor. Oysa ki, oldukça derin, daha acı, daha buruk olarak tanımlanabilecek eşsiz tadlar içerebiliyor.. Ama onları nasıl bulup çıkartacağız? Dünya çapında binlerce yenilebilen ot ve bitki var ama insanoğlu doğadan öyle bir uzaklaşmış durumda ki bunlardan sadece endüstriyel tarımla üretilenlerini biliyor ve yiyor. Doğada kendi kendine büyüyen, bu otları neden bilmiyor ve yemiyoruz?

Etkinlik Bölgesi

Formula -1 Alanı ve Çevresi, Akfırat Beldesi, Pendik-ÖMERLİ HAVZASI bölgeleri arasındadır. Size konum atılacaktır.

Bu alan İstanbul’un en bakir ve korunaklı bitki ve kuş habitatıyken, Formula-1 pistinin yapılması ile birlikte etrafta başlayan yoğun inşaat faaliyetleri doğal yaşama oldukça zarar vermiştir. Buna rağmen bu böge hala kırsalın ve doğal yaşamın izlerini taşırken, bazı ender endemik bitki türleri ile Istanbul Bölgesi’ne ait yenilebilir yabani otlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Uzman Biyolog Mustafa Keskin nam-ı diğer Trifolium Mustafa

Hangi yenilebilir otlarla karşılaşabiliriz?

Ebegümeci (Malva sylvestris),Eşek Dikeni (Onopordum cinsine ait türler), Eşek Marulu (Sonchus oleraceus ve Sonchus asper),Dikenucu ya da Melevcan (Smilax türleri), Karahindiba yaprağı (Taraxacum sp.),Arapsaçı (Foeniculum vulgare), Semizotu (Portulaca oleracea),Hindiba(Cichorium intybus), Stellaria media (Kuş ekmeği), Plantago (Sinirli ot), Urtica türleri (Isırgan),Erygnium sp. (Boğa dikeni), Arbutus unedo (Kocayemiş),Kuşkonmaz (Asparagus türleri), Tilki kuyruğu (Amaranthus sp.),Yabani soğan (Allium) türleri, Karga sarmısağı (Ornithogalum sp.),Yabani elma (Malus sp.), Alıç çeşitleri (Crateagus sp.),Teke sakalı (Scorzornera sp.), Capsella bursa-pastoris (çoban çantası, Ayşecik)

ÖNEMLİ NOT: Yanınızda mutlaka topladıklarınızı koymak ve eve götürmek için bir çanta getirin, yağmura karşı yağmurluk, yürüyüş ayakkabılarınızı da unutmayın, uzun pantolon (bazı otların yakıcı özellikleri olabilir), güneşli havalar için güneş kreminizi, su mataranızı unutmayın. Bu etkinlik aşırı yağmur yağmadığı zamanlarda da yapılmaktadır.

Program Akışı
Klasik bir “Vahşi Tadlar Peşinde” Programımız mevsimlere göre İstanbul’a 1-1.5 saat mesafedeki farklı bölgelerde düzenlenebilir ve size katılımdan önce duyurulur ve lokasyon bilgisi Whatsapp’dan paylaşılır. Genel olarak saat 09:30 da küçük bir sohbet, çay,kahve ve kahvaltılık atıştırmalıklarla başlar. Sohbet ardından hep birlikte ormanlık ve kırlık bir arazide yaklaşık 2 saat boyunca yavaş ritimde yürür , ot ve bitki toplarız. Aynı zamanda bulduğumuz bitkilerin mutfak ve diğer kullanım alanlarını da konuşuruz . Öğlene doğru ana kamp alanına döndüğümüz zaman sizi güzel bir sohbetin yanında, yabani bitkilerle hazırlanmış sandviçler ve meşrubatlar bekliyor olur. Programımız saat 13:00 da biter.

Unutmayın “yabani otlar” ile hazırlanan her yemek gurme bir lezzettir ve eşsizdir!

“Yenilebilir Yabani Bitkileri” ile ilgili sorularınızı forum sayfalarında konu açarak yapabilirsiniz.

Daha ne duruyorsunuz? Şimdi bize katılın 🙂


Bu programlar da ilginizi çekebilir

× Whatsapp'dan mesaj atın bize